ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

Het Beste Zorgidee in 2011: medicijnen niet weggooien

Het Beste Zorgidee van 2011 is van Anja Vissers-Versteegen. Haar idee om ongebruikte medicijnen niet weg te gooien was volgens de jury, en volgens velen die op de site stemden, het allerbeste.

Ook in 2011 stuurden weer honderden ervaringsdeskundigen hun idee in voor Het Beste Zorgidee van Nederland. Een deskundige jury selecteerde hieruit zes genomineerden. Bijna tweeduizend bezoekers van www.hetbestezorgidee.nl brachten vervolgens hierop hun stem uit. Met grote voorsprong was Anja Vissers-Versteegen de winnaar.

Anja wil een einde maken aan het weggooien van medicijnen die niet gebruikt zijn. Door medicijnen in een speciale verpakking te sealen, kunnen ze bij terugname door een apotheek opnieuw gebruikt worden. Daamee kunnen, volgens haar, vele miljoenen euro’s bespaard worden.

Bekijk nogmaals alle genomineerden.

Bekijk de inzending van Anja:

Het idee van Anja Vissers wordt inmiddels mede in opdracht van minister Schippers uitvoerig getest. 

Op 7 november 2013 ontving het idee van Anja de Herman Wijffels Innovatieprijs voor de thermochip die in de seal meeverpakt wordt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding