ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

Winnaars

Sinds 2008 presenteert ONVZ Zorgverzekeraar jaarlijks Het Beste Zorgidee. Wie waren de winnaars?

Het Beste Zorgidee 2017: Trapleuningverlenger

7 december

De Trapleuningverlenger van Jeremy en Joël Blom is door het Nederlandse publiek verkozen tot Het Beste Zorgidee van 2017. De fysiotherapeuten uit Zeewolde ontvingen dinsdag een startkapitaal van € 10.000 uit handen van jurylid Pieter van den Hoogenband. De Trapleuningverlenger zorgt ervoor dat mensen die slecht ter been zijn makkelijker de trap op kunnen komen.

Lees verder

Het Beste Zorgidee 2016: Yoho-app

24 juli

De Yoho-app van Karin Groeneveld is verkozen tot Het Beste Zorgidee van 2016. De 47-jarige huisarts uit Lemmer ontving de prijs van 10 duizend euro woensdag uit handen van jurylid Pieter van den Hoogenband.

Lees verder

Het Beste Zorgidee 2015: Thuiskomertje

11 november

Het Thuiskomertje van Nel Wagner is verkozen tot Het Beste Zorgidee van 2015. De 68-jarige mantelzorger uit Oegstgeest kreeg de prijs woensdag overhandigd door jurylid Pieter van den Hoogenband. Wagner bezoekt dagelijks haar zus in een verpleeghuis en ziet dat patiënten met dementie grote moeite hebben hun kamer terug te vinden. Het Thuiskomertje is een polsbandje dat een bekend muziekje afspeelt wanneer een patiënt zijn of haar voordeur nadert.

Lees verder

Het Beste Zorgidee 2014: Belevingskussen

8 september

Het belevingskussen van Hans van Wetten uit Budel heeft Het Beste Zorgidee 2014 gewonnen. Het kussen voor dementerende ouderen kreeg tijdens de finale van de zorginnovatiewedstrijd de meeste stemmen van het publiek. Van Wetten krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om het kussen verder te ontwikkelen.

Lees verder

Het Beste Zorgidee 2013: Mitella-T-shirt

27 november

De scholieren Nienke Spaan en Christi Kuiper hebben met hun Mitella-T-shirt volgens het publiek Het Beste Zorgidee van 2013. Het T-shirt met afritsbare mitella biedt meer draagcomfort dan een gewone mitella. De ONVZ Vakprijs ging naar Tjarko Rookmaker.

Lees verder

Het Beste Zorgidee 2012: specialist op huisbezoek

28 oktober

Arts-apotheker Philip Boerebach wint Het Beste Zorgidee 2012. Zijn idee om specialisten huisbezoeken te laten afleggen aan bedlegerige patiënten was volgens vele stemmers op deze website en de jury het beste.

Lees verder

Het Beste Zorgidee in 2011: medicijnen niet weggooien

27 oktober

Het Beste Zorgidee van 2011 is van Anja Vissers-Versteegen. Haar idee om ongebruikte medicijnen niet weg te gooien was volgens de jury, en volgens velen die op de site stemden, het allerbeste.

Lees verder

Het Beste Zorgidee in 2010: zorg-televisie

28 april

ONVZ Zorgverzekeraar beloonde op 26 oktober 2010 voor de derde keer ‘Het Beste Zorgidee van Nederland’ met €10.000,-. Winnaar was John Rietman, met zijn idee voor zorg-televisie.

Lees verder

Het Beste Zorgidee in 2009: boodschappenpakket

Het meegeven van een boodschappenpakket aan patiënten die net ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Dat is ‘Het Beste Zorgidee 2009’.

Lees verder

Het Beste Zorgidee in 2008: Zorgcoach voor patiënten

Marian van der Hoeven is de winnaar van ‘Het Beste Zorgidee 2008’. Haar idee: het aanstellen van een zorgcoach voor mensen die hetzij door een ongeluk, hetzij door pech ineens in aanraking komen met diverse zorginstanties.

Lees verder

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding