ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

Genomineerden 2017

Honderden consumenten, patiënten en zorgverleners bogen zich afgelopen tijd over de vraag: hoe kunnen wij de zorg in Nederland beter maken? De drie beste ideeën zijn door een vakjury geselecteerd en nu is het aan jou! Wat wordt dit jaar Het Beste Zorgidee van Nederland en wie gaat er naar huis met een startkapitaal van maar liefst 10.000 euro om zijn of haar idee in de praktijk te brengen? Stemmen kan tot 24 november.

Fit for the Floor

Floor Wijma Manueel therapeut

Manueel therapeut Floor Wijma uit Utrecht ontdekte na haar zwangerschap dat er eigenlijk geen goede programma's zijn die vrouwen helpen na een bevalling weer terug te keren naar het sportveld. Daarom verzon zij er een: Fit for the Floor.

► Bekijk video

PICC Comfort

Monique & Sandy van Straaten Mantelzorger & patiënt

Mantelzorger Monique van Straaten zag hoe haar zus tijdens de chemotherapie veel ongemak ondervond van de infuuslijn in haar bovenarm. Daarom bedacht zij de PICC Comfort, een armband die meer gemak biedt en minder in het oog springt.

► Bekijk video

De Trapleuningverlenger

Jeremy & Joël Blom Fysiotherapeuten

Voor iedereen die de trapleuning nodig heeft om naar boven te komen is het laatste stukje trap door het ontbreken van de leuning vaak een groot probleem. Fysiotherapeuten en broers Jeremy en Joël Blom bedachten hier een simpele en doeltreffende oplossing voor: de Trapleuningverlenger.

► Bekijk video

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding