ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

24 november

Nederland kiest Het Beste Zorgidee 2017

Nederland heeft gestemd op de finalisten van Het Beste Zorgidee. De publieke stemronde van de zorginnovatiewedstrijd is inmiddels gesloten. Dinsdag 28 november wordt bekendgemaakt welk van de drie ideeën de meeste stemmen heeft gekregen en daarmee Het Beste Zorgidee 2017 is.

De uitreiking van de tiende editie van de zorginnovatiewedstrijd belooft met sprekers als oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband en professor Erik Scherder een interessante avond te worden. Pieter van den Hoogenband verklapt de geheimen van de topsport en Erik Scherder vertelt wat het effect van muziek op onze hersenen is. Hoogtepunt van de avond is uiteraard de finale van Het Beste Zorgidee. De prijsuitreiking van Het Beste Zorgidee vindt plaats in het kantoor van ONVZ in Houten. Voormalig hockeyster Elsemieke Havenga presenteert de finale van de zorginnovatiewedstrijd. Wilt u bij deze feestelijke avond aanwezig zijn? Meld u dan gratis aan via www.bestezorgidee.nl/uitreiking.

Honderden inzendingen
Uit honderden inzendingen koos de jury de ‘Trapleuningverlenger’, ‘PICC Comfort’ en ‘Fit for the Floor’ als finalisten voor Het Beste Zorgidee 2017. De winnaar van de tiende editie van Het Beste Zorgidee ontvangt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren.

Trapleuningverlenger
Jeremy & Joël Blom, beide fysiotherapeut, bedachten een eenvoudig maar effectief hulpmiddel waarmee – het woord zegt het al – de trapleuning wordt verlengd. De broers merken bij bijvoorbeeld mensen met een nieuwe knie of heup, of ouderen die zijn gevallen, dat de trap een enorm struikelblok is. “De leuning is een cruciaal hulpmiddel”, legt Jeremy uit. “Maar deze is meestal niet lang genoeg. Dat betekent dat mensen zich bij de laatste twee treden niet meer kunnen optrekken”.

PICC Comfort
Monique van Straaten zag hoe haar zus Sandy tijdens de chemotherapie veel ongemak had van de zogenoemde PICC-lijn, een centraal infuus, in haar bovenarm. Een infuuslijn doet pijn, zeker met de strakke steunkous eromheen die je van het ziekenhuis krijgt. Daarom bedacht Monique de PICC Comfort, een armband waar de PICC-lijn in gestopt kan worden. Deze biedt meer gemak en ziet er minder onprettig uit dan de standaardkous.

Fit fort he Floor
Manueel therapeut Floor Wijma ontdekte na haar zwangerschap dat er eigenlijk geen goede programma’s zijn die vrouwen na een bevalling helpen om weer terug te keren naar het sportveld. Daardoor kwam zij op het idee voor de app ‘Fit for the Floor’. De Fit for the Floor-app bevat trainingsschema’s voor verschillende soorten sporten zodat de kersverse moeder snel weer op bijvoorbeeld de tennisbaan of het volleybalveld kan staan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding