ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

28 november

Goede ideeën komen nooit alleen

Onlangs werden wij erop geattendeerd dat al een soortgelijk idee als de PICC Comfort als product verkrijgbaar is; UnderCover PICC van Misegura.

Zoals uit voorgaande edities van Het Beste Zorgidee is gebleken, komen de beste ideeën voort uit ervaringen van patiënten en zorgprofessionals. Zo ook de PICC Comfort en de reeds verkrijgbare UnderCover PICC. Met Het Beste Zorgidee wil ONVZ dit soort initiatieven een podium bieden en de zorg in Nederland verbeteren. Dat er twee soortgelijke initiatieven zijn ontstaan om het dragen van een PICC-lijn comfortabeler te maken, geeft aan hoe veel behoefte er is aan zo’n hulpmiddel. Louise Gunning, juryvoorzitter: ’We hopen door deze twee ideeën hier bij elkaar te brengen, dat patiënten makkelijker een oplossing vinden voor de negatieve bijwerkingen die zij kunnen ondervinden van hun PICC lijn’’.

UnderCover PICC
De door Misegura ontwikkelde PICC-lijn cover beschermt je PICC lijn en geeft daarnaast een beschermd en veilig gevoel aan de patiënt. Tijdens het inlopen van het infuus kan de cover gewoon om de arm blijven.  De cover is geen vervanging van het doorzichtige afdekfolie of van de fixatie pleister. Je draagt de UnderCover PICC er overheen.

UnderCover PICC is ontwikkeld met hulp van feedback van patiënten om zo tot het beste product te komen. Je kunt hem overdag dragen zodat je je beter beschermd voelt, zowel onder je (sport)kleding als bijvoorbeeld badkleding.  Ook ‘s nachts tijdens het slapen geeft deze PICC-lijn cover comfortabele bescherming. UnderCover PICC heeft naast een opening voor het lumen twee geïntegreerde pockets; één om het lumen (slangetje) met afdekdopje in op te bergen, zodat deze niet op de huid drukt, en één voor je ICE (in case of emergency) gegevens. De UnderCover PICC kan in de wasmachine gewassen worden en droogt snel.

De 4-way stretch eigenschap in combinatie met 5 maatvoeringen geeft voldoende ruimte voor comfort. Naast de standaard cover zijn ook een zwem- en douchcover verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op: www.misegura.nl.

Misegura: “Onze passie is om zoveel mogelijk patiënten te helpen en we juichen elk ander initiatief wat dat ook doet toe.” Daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten!

 

PICC Comfort
De PICC Comfort, bedacht door de zussen Van Straaten, is een armband waar de PICC-lijn en de PICC-kaart ingestopt kunnen worden. De armband biedt meer comfort dan de strakke kous die je van het ziekenhuis krijgt. Monique van Straaten: “Zo’n infuuslijn doet pijn, zeker als er zo’n strakke kous omheen zit. Het infuus liet veel drukplekken achter en mijn zus sliep heel slecht: op haar rechterzij kon ze niet liggen door de borstamputatie, en links drukte dat dopje van de infuuslijn doorlopend in haar borst.”

De PICC Comfort wordt eenvoudig om de arm geschoven en naar wens strakgetrokken met behulp van klittenband. Een siliconen rand zorgt ervoor dat de armband niet verschuift, ook niet tijdens het slapen. Dankzij een handige flap is het infuus gewoon goed bereikbaar voor verplegend personeel. En een bijkomend voordeel is dat de PICC-kaart, die patiënten altijd bij zich moeten dragen, in de armband gestopt kan worden.

Door mee te doen aan Het Beste Zorgidee willen de zussen Van Straaten aandacht vragen voor dit hulpmiddel. Zij zijn ervan overtuigd dat het veel mensen kan helpen en willen het product graag verder uitwerken.

Lees meer >

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding