ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

13 oktober

Inschrijving Het Beste Zorgidee 2017 gesloten

Met ruim 400 ideeën is de inschrijving voor Het Beste Zorgidee gesloten. Heel Nederland kon tot en met 12 oktober ideeën insturen die de zorg beter, efficiëntere en patiëntvriendelijker maken.

Deze week gaat de jury gaat in conclaaf om de drie beste zorgideeën te selecteren. Het is vervolgens aan het Nederlandse publiek om de winnaar te kiezen. Heel Nederland kan vanaf vrijdag 10 november zijn of haar stem uitbrengen.

Op dinsdag 28 november wordt bekendgemaakt wie de zorginnovatiewedstrijd wint. De winnaar krijgt een startkapitaal van tienduizend euro om zijn of haar idee te realiseren.

Winnaar 2016

Vorig jaar won Karin Groeneveld met haar idee voor de Yoho-app. De Yoho-app blaast het ouderwetse heitje voor een karweitje nieuw leven in, stelt juryvoorzitter Louise Gunning. “Als huisarts ziet Karin Groeneveld dat steeds meer senioren te maken hebben met eenzaamheid. Het mooie van dit idee is dat het uit een plattelandsgemeente komt waar de bijbaantjes voor jongeren, anders dan in de grote steden, niet voor het oprapen liggen. De Yoho-app brengt die twee groepen samen.”

De zorginnovatiewedstrijd wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding